OLYAN, MINT A CUKOR, KIVÉVE, HOGY EZ JÓ NEKED

A xilit ízre megegyezik a cukorral és kinézete is ugyanolyan, a hasonlóság ezzel véget is ért. A xilit olyan, mint a cukor, kivéve, hogy ez jót tesz neked. Míg a cukor eléggé hazavágja a tested, a xilit gyógyít és egészségessé tesz. Erősíti az immunrendszered, véd a krónikus betegségekkel szemben és késlelteti az öregedési folyamatokat.

Olyan, mint a cukor, kivéve, hogy ez jó neked

Megtisztítja az orrjáratokat

A kutatási eredmények azt állítják, hogy jelentős előnyökkel jár, ha xilites orrsprayt használunk. Ha a fertőző baktériumok megtapadnak a melléküregek nyálkahártyáján, akkor az fertőzésekhez és különböző betegségekhez vezethet. Viszont a xilitet és sós vizet tartalmazó orrsprayk segítségével hidratálhatjuk és kitisztíthatjuk az orrjáratokat. Mivel a xilit csökkenti a baktériumok számát, ezért használata során kevesebb légúti fertőzést kapunk el és a légzés is könnyebbé válik. A xilit egyébként az orr saját védekező rendszerének megerősödését is segíti.

Használatával megelőzhetőek a fülfertőzések

Jól kontrollált vizsgálatok és orvosok Finnországban megállapították, hogy 8 gramm xilitet fogyasztva szájon át minden egyes nap, 40%-kal képes csökkenteni a fülgyulladás kialakulásának esélyét. Mielőtt a baktériumok fertőzést okoznának, azelőtt meg kellene tapadni testünk valamelyik szövetén, ezt azonban a nyírfacukor megakadályozza, így segítve elhárítani a betegségeket.

A nyírfacukor csökkenti a szemnyomást

A xilit alkalmazása segíthet a szemnyomás kezelésében is. Így megelőzhető, hogy ez glaucomává, egy olyan súlyos betegséggé alakuljon át, amely károsítja a látoideget. a kísérletek rámutattak arra, hogy a xilit oldata lokálisan alkalmazva a szemnyomás csökkentésében is hasznos.

Ezenkívül alacsony glikémiás indexéből kifolyólag kiválóan beilleszthető egy fogyókúrás vagy egy cukorbeteg diétába is. Enyhe lúgosító hatása következtében a Candidások is fogyaszthatják.

Nyírfacukor elérhető

Paleolit Xilit 1kg

-11% Paleolit Xilit 1kg

Édesítő hatása megegyezik a cukoréval, ám alacsony glikémiás indexének köszönhetően csak minimális inzulinválaszt vált ki a szervezetben. Hő hatására sem veszti el édes ízét, ezért használható sütéshez és főzéshez is.

Ár: 2395 Ft
2695 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!