HOGYAN ÉS MIÉRT HASZNÁLJUK?

Miért használjunk nyírfacukorot?

Mert hatékony. Tanulmányok kimutatták, hogy a cukrot helyettesítvén xilittel drámai módon csökkenthető a fogszuvasodás kialakulása és a már megindult folyamatokat is le lehet állítani, a már kialakulóban levő szuvasodást vissza lehet fordítani. A xilit hatása hosszantartó és maradandó.

Hogyan és miért használjuk?

Mert 100%-ban természetes.

A xilit nem mesterséges anyag, hanem normális része a mindennapi anyagcserének. A xilit kis mennyiségben a természetben is elterjedt.  

Mert biztonságos:

Naponta mindössze 15 grammot kell fogyasztani, hogy megakadályozzuk a fogszuvasodást, így használata mindenki szmára biztonságos. Az Egészségügyi Világszervezet a legbiztonságosabb élelmiszer minősítést adta e terméknek

Mert kényelmes a használata.

A xilitet ma már beszerezhetjük rágugumi, tabletta vagy édesség formájában is. Nem kell megváltoztatni a napi rutinunkat, hogy be tudjuk illeszteni a nyírfacukrot az étrendünkbe.

Mert jó az íze.

A xilit nem igényel vas akaraterőt és fegyelmet, mivel íze annyira jó, hogy használata automatikussá válik a felnőttek és a gyerekek számára is.

Hogyan

Nem szükséges maximálisan átváltani a xilitre, hogy élvezzük annak fogászati előnyeit. Keressünk xilittel ízesített termékeket, melyek közvetlen kapcsolatot biztosítanak a fogakkal: lehet ez rágó vagy tabletta. De az sem baj, ha tiszta formában jutunk ehhez az anyaghoz.

Mennyit?

4-12 gramm xilit naponta már nagyon hatásos. Ehhez pedig rágózva is hozzájuthatunk, hiszen egy xilites rágó 1 gramm xilitet tartalmaz.

Milyen gyakran?

Ha csak alkalmanként használod, akkor a xilit nem lesz olyan hatékony. Fontos, hogy naponta 3-5-ször érintkezz a xilittel, hogy az kifejthesse jótékony hatását.

Mikor?

Használd azonnal étkezés után, de öblítsd ki előtte a szádat, ha erre van mód. Az étkezések között használj rágógumit vagy xilites sprayt. Lefekvés előtt is megehetsz egy kis kanállal, mert így egész este dolgozik a fogaid védelmében.

Nyírfacukor elérhető

Paleolit Xilit 1kg

Paleolit Xilit 1kg

Édesítő hatása megegyezik a cukoréval, ám alacsony glikémiás indexének köszönhetően csak minimális inzulinválaszt vált ki a szervezetben. Hő hatására sem veszti el édes ízét, ezért használható sütéshez és főzéshez is.

Ár: 2695 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!