A XILIT TÁPLÁLKOZÁSI ELŐNYEI

Hogyan léphetünk fel a cukorjárvány ellen?

Már eléggé jól dokumentált, hogy a cukor és a finomított szénhidrátok komoly veszélyeket rejtenek magukban. a túlzott cukorfogyasztás okozhat hipoglikémiát, súlygyarapodást, ami egy idő után cukorbetegséghez és elhízáshoz vezethet.

A xilit táplálkozási előnyei

A cukor még a vérnyomást is emeli, növelii triglicerid és a rossz koleszterin szintjét, így a szívbetegség kockázatát is növeli. A gyermekek, akik túl sok cukrot fogyasztanak, koncentrálási nehézségekkel és tanulási gondokkal küzdenek. És ez csak a felszín, ha arról beszélünk, hogy milyen pusztítást visz véghez a cukor a szervezetünkben.

A becsléseket figyelembe véve az amerikaiak fejenként átlagosan 30-40 kilogramm cukrot fogyasztanak évenként. Ez pedig olyan egészségügyi problémákhoz vezet, ami a helyzetet sokkal kritikusabb teszi. Viszont a xilittel megoldható a probléma. A xilit nem fogja összetörni a tested!  A xilit éppen olyan édes, mint a cukor, viszont 40%-kal kevesebb kalóriát és 75%-kal kevesebb szénhidrátot tartalmaz. Ez már önmagában is nagy hatással van a derékméretünkre. Fontos, hogy a xilit nagyon lassan szívódik fel, így csak elhanyagolható változásokat okoz a vércukorszintben. A xilit éppen ezért nem fogja növelni a vércukorszintet, a hagyományos cukorral ellentétben. Megszűnik tehát a szervezet megterhelése és egészségének károsítása.

A xilit egészséges választás a cukorbetegek számára

Mivel emésztáéséhez nem szükséges inzulin, ezért kiválóan beilleszthető a diabetikus étrendbe. Németországban, Svájcban, Oroszországban és Japánban már kifejezett cukorbeteg gyógyszernek minősül. Viszont ha cukorbetegséget diagnosztizáltak nálunk, akkor nagyon fontos, hogy a diéta előtt konzultáljunk orvosunkkal és beszéljük meg vele, hogyan lehet beilleszteni a xilitet a napi étrendünkbe. A xilittel főzhetünk és süthetünk. A nyírfacukor hőstabil, így tökéletes választás olyan receptekbe, melyek igénylik a cukrot. A xilit pedig ugyanolyan édes, mint a cukor, így még a megszokott mennyiségen sem kell változtatni.

Nyírfacukor elérhető

Paleolit Xilit 1kg

Paleolit Xilit 1kg

Édesítő hatása megegyezik a cukoréval, ám alacsony glikémiás indexének köszönhetően csak minimális inzulinválaszt vált ki a szervezetben. Hő hatására sem veszti el édes ízét, ezért használható sütéshez és főzéshez is.

Ár: 2695 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!